Voňavé kuře s limetkou

Saturday, February 25, 2012


Chacha - další recept pro všechny, kteří rádi kuchtí. My doma tomuhle receptu říkáme "Žluté kuře", protože ve výsledku je fakt úplně žluté :-D ale nebojte, tenhle recept miluju. Děláme ho doma už docela dlouho a pořád se nám neomrzel. Mamka ho dokonce vaří i dneska :-) (vlastně i proto mě napadlo dát ho ke mě na blog - když už tu mám jeden o špagetách).

Co budete potřebovat (pro 4 porce):

  • 150 ml bílého jogurtu
  • 1 lžíci rostlinného oleje
  • 1 lžičku středně pálivého kari v pastě nebo prášku
  • špetku chilli (ta tam ale být vůbec nemusí - my ji tam taky nedáváme)
  • šťávu z 1 limetky
  • 1 rozdrcený stroužek česneku
  • 4 vykostěná kuřecí prsíčka bez kůže
  • 1 červenou nebo zelenou papriku bez semeníku, pokrájenou na velké kusy
  • 1 oloupanou cibuli, hrubě pokrájenou
  • sůl a pepř na dochucení

Na raitu (indickou omáčku):

  • 350 ml bílého jogurtu
  • ½ menší salátové okurky, jemně nasekané
  • 1 velké rajče, pokrájené na jemno
  • 2 jarní cibulky (nebo 1 malou cibuli) nasekané na jemno
  • hrst nasekaných koriandrových lístků
  • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla:

  1. Ve velké míse smíchejte prvních šest ingredien­cí, případně dochuťte. Kuřecí prsíčka podélně nařízněte, ale nedokrajujte. Spolu se zeleninou je vložte do jogurtové směsi a důkladně promíchejte. Zakryjte a nechte asi deset minut marinovat. 
  2. Marinované kuře a zeleninu pečte zvlášť - každé na pánvi (nejlépe grilovací) na vysokém plameni asi čtyři minuty z každé strany (aby bylo maso propečené a linky po grilovací pánvi byly zbarvené dozlatova)
  3. Vše vyjměte a nechte dvě minuty odpočívat. Mezitím promíchejte suroviny na raitu, ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete. Kuře podávejte s raitou a dušenou rýží.

Jak dlouho by vám to mělo trvat?

  • Doba přípravy: 10 minut
  • Vaření: 8 minut
  • Marinování: aspoň 10 minut
 Dobrou chuť

zdroj: Apetit

You Might Also Like

0 comments

Thank you for your comments!
I appreciate it a LOT! ♥♥♥